ΘΕΣΕΙΣ

Tι είναι και γιατί αγωνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, είναι ο πολιτικός φορέας που συσπειρώνει στις γραμμές του κόμματα, οργανώσεις, πολιτικές ομάδες, πρωτοβουλίες και χιλιάδες μη ενταγμένους σε οργανώσεις αριστερούς αγωνιστές και αγωνίστριες, σε μια πολιτική συνεργασία και με ένα πρόγραμμα βαθιών πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών στην κατεύθυνση του σοσιαλισμού. Αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και οι αγωνιστές αν και προέρχονται απ ΄όλα τα ιδεολογικά ρεύματα της Αριστεράς, αν και έχουν διαφορετικές εμπειρίες και ιστορική διαδρομή, εντάσσονται στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ κάτω απ΄ την κοινή παραδοχή ότι αυτό που τους ενώνει είναι οι σημερινοί κοινωνικοί αγώνες, η κοινή δράση ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο και η πολιτική συνεργασία πάνω στα σημερινά μεγάλα λαϊκά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά και τα μεγάλα καθήκοντα του μέλλοντος. Η κοινή αγωνία και θέληση να συμβάλουμε για να αναλάβει η Αριστερά πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από μια σύγχρονη, ριζοσπαστική, οικολογική, κινηματική, κοινωνικά μαχόμενη Αριστερά. Έχουν ανάγκη τα οράματά της, τις ιδέες της, την κοινή παρουσία και δράση της, τη θετική προοπτική της. Στον κατακερματισμό και την αναποτελεσματικότητα που χαρακτήριζαν μέχρι πρόσφατα την Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέτει την ενότητα και την κοινή δράση. Στις έτοιμες συνταγές και τις βεβαιότητες του παρελθόντος προτάσσει τον διαρκή και ενεργό διάλογο για την αντιμετώπιση των μεγάλων παλιών και νέων προβλημάτων των εργαζόμενων.

Η συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της αριστεράς και άνοιξε το δρόμο για την κοινή δράση και την πολιτική συνεργασία των δυνάμεών της. Την προσπάθεια αυτή θα την συνεχίσουμε και θα την ενισχύσουμε, γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι όλα όσα μας ενώνουν και με άλλες πολιτικές δυνάμεις, αγωνιστές και αγωνίστριες της αριστεράς, είναι πολύ περισσότερα και πολύ πιο σημαντικά απ΄ αυτά που μας χωρίζουν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s