Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας με εκπροσώπους ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (01.06.2012)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΛΑΡΙΣΑΣ

Να ανοίξει το ΕΑΚ Λάρισας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Στη θέση που εξαρχής είχε τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι το κόστος λειτουργίας των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων να μη μετακυλύει στα ερασιτεχνικά σωματεία ή τους/τις αθλητές/αθλήτριες που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων, αλλά να καλύπτεται από τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προς τα ΕΑΚ της χώρας, έμμειναν οι υποψήφιοι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Ηρώ Διώτη, Νέστορας Αντωνίου, Δημήτρης Γελαλής και Γιώργος Γκόγκος, σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη με εκπροσώπους των ερασιτεχνικών σωματείων της πόλης, όλων των αθλημάτων.

Αιτία της συνάντησης αποτέλεσε η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚ Λάρισας να κρατήσει τα γήπεδα ανοιχτά και προσβάσιμα μόνο για όσους συλλόγους και σωματεία είναι τακτοποιημένοι οικονομικά, απόφαση που επί της ουσίας στερεί το δικαίωμα χρήσης των χώρων στο 70% εξ αυτών, που λόγω της μη καταβολής επιχορηγήσεων τα τελευταία έτη από τη Γ.Γ.Α., δεν είναι σε θέση να καλύψουν το αντίτιμο που είχε αποφασίσει από την άνοιξη του 2011 η Δ.Ε.

Εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στο αίτημα των συλλόγων να ανοίξουν άμεσα όλοι οι αθλητικοί χώροι και να εφαρμοστεί το θερινό ωράριο προπονήσεων, οι υποψήφιοι βουλευτές, μεταξύ άλλων, τόνισαν:

«Ο γ.γ. Αθλητισμού έβαλε στα τέλη Μαρτίου την ταφόπλακα και στη λειτουργία των ΕΑΚ, μειώνοντας την επιχορήγησή τους για το 2012, αφού βεβαίως είχε ψαλιδίσει και την αντίστοιχη του 2011. Κι αυτό, σε μία ώρα που η Γ.Γ.Α. ταυτόχρονα χρωστάει κρατικές επιχορηγήσεις παρελθόντων ετών σε όλα σχεδόν τα ερασιτεχνικά σωματεία, ανεξαρτήτως αθλήματος.

Θα έπρεπε η διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας, που για το 2012 έχει λαμβάνειν από τη Γ.Γ.Α. 720.000 έναντι 734.000 που είχε πάρει το 2011, να σταθεί δίπλα στα σωματεία και από κοινού να διεκδικήσουν περισσότερα χρήματα για την μόνη υγιή, πλέον, μορφή αθλητισμού, την ερασιτεχνική, και όχι να τα πολεμάει.

Καλούμε τον Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή και την πολιτική του προϊσταμένη, υπηρεσιακή υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού να εξετάσουν άμεσα το θέμα των οφειλομένων επιχορηγήσεων προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, καθώς και αυτό της αύξησης της επιχορήγησης του ΕΑΚ Λάρισας, ώστε να παραμείνει ανοικτό και προσβάσιμο σε κάθε νέο και νέα που επιθυμεί να αθληθεί».

 Το Γραφείο Τύπου

Advertisements