1ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Το πρώτο τους Φεστιβάλ διοργανώνουν την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, στην πλατεία Ταχυδρομείου, με σύνθημα «Ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα!».

Οι βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου αποτέλεσαν ένα μεγάλο σεισμό για το πολιτικό σύστημα. Το εκλογικό αποτέλεσμα ανέδειξε σε κυρίαρχο πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ και το αποτέλεσμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς καθίσταται ακόμα πιο εντυπωσιακό από την ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων, με εμφανή τη δυναμική του στις νέες και στους νέους. Τα προβλήματα στην εκπαίδευση και ειδικότερα στον χώρο των ΑΕΙ-ΤΕΙ, το αβέβαιο μέλλον στην εύρεση εργασίας, η μετανάστευση και η ανεργία είναι οι παράγοντες που οδήγησαν τους νέους στις κάλπες και τους έστρεψαν προς τη ριζοσπαστική Αριστερά. Οι δυνάμεις τις Αριστεράς, τόσο με τους αγώνες μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα όσο και με τις προτάσεις τους στοχεύουν στην προάσπιση και αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κεντρική ομιλία-συζήτηση, και ώρα 6.30μ.μ., με θέμα “Εκπαίδευση – Νέοι – Ανεργία” και εισηγητές τους Γιώργο Σούλτη, καθηγητή του ΤΕΙ Λάρισας (ΤΕΙ/Λ), πρόεδρο ΣΕΠ-ΤΕΙ/Λ, Δημήτρη Καραμάνη, μέλος Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΣΥΝ και Γιώργο Μπλιαχούτα, γραμματέα Νεολαίας Λάρισας του ΣΥΝ.

Θα ακολουθήσει συναυλία (στις 8.30μ.μ.) με τα συγκροτήματα των eX aNimo (ελληνικό rock), Mushroom jam (progressive rock), Hot Rats (classic rock) και Domenica.

Στον χώρο θα λειτουργεί παράλληλα βιβλιοπωλείο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, θεματική έκθεση φωτογραφίας και μπαρ.

Advertisements