Δήλωση Δημήτρη Γελαλή, βουλευτή Λάρισας, μέλους ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με αφορμή το σχόλιο της ΔΗΜΑΡ Λάρισας για τα γεγονότα της Ύδρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (20.08.2012)
«Δεν σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο»

Κρίσιμο το ερώτημα της εποχής, για τη φοροδιαφυγή και την πάταξή της. Σταθερή η απάντηση της Αριστεράς, πως τη γιγάντωσή της την επέτρεψε το πολιτικό σύστημα που κυβερνά και μόνο αυτό.

Η ψευτοαναδιάρθρωση των οικονομικών υπηρεσιών της χώρας μόνο στην πάταξη της φοροδιαφυγής δεν στοχεύει. Η συγκρότηση της φορολογικής αστυνομίας, κομμάτι του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από την πολύχρωμη ζελατίνα που περιβάλλει την φοροδιαφυγή που συντελείται σ’ αυτόν τον τόπο.

Η καθαρή αστυνόμευση στον τομέα της φοροδιαφυγής, σε κανένα μήκος και πλάτος του πλανήτη, δεν έλυσε το πρόβλημα, όπου και να εφαρμόστηκε. Απεναντίας, η φοροδιαφυγή περιορίστηκε  αλλού σημαντικά (ΗΠΑ) και αλλού σχεδόν εξαφανίστηκε (Δανία), μέσα από την εφαρμογή σύγχρονων ουδέτερων, και μη επιδεχόμενων παρεμβάσεων, μεθόδων.

Η ΔΗΜΑΡ, δέσμια των συγκυβερνητικών της ιδεοληψιών, στρεφόμενη κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα, το μόνο που δεν μπορεί να καταλάβει  είναι πως η αντίδραση των Υδραίων φοροφυγάδων στην αυτόφωρη σύλληψη μιας ταβερνιάρισσας φοροφυγάδας μέσα από την διαδικασία της αστυνομοκρατούμενης συμπεριφοράς του κράτους, είχε ως άλλοθι το αυτονόητο: «πιάστε πρώτα αυτούς που είναι “σκαφάτοι” και “γκλαμουράτοι”, που όπως εσείς, έτσι και εμείς τους ξέρουμε, και μετά εμάς». Αλλά το ζήτημα έχει απαντηθεί ήδη από τη ΔΗΜΑΡ. Είναι  τελικά με τους “σκαφάτους” και τους “γκλαμουράτους”. Έτσι απλά και κατανοητά.

Advertisements