Η οροθετικότητα μπορεί και ποδηλατεί

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (04.09.2012)
«Η οροθετικότητα μπορεί και ποδηλατεί»

Με αφορμή τη στάση που πραγματοποίησαν στη Λάρισα οι οροθετικοί ποδηλάτες, στο πλαίσιο τους δράσης «Η οροθετικότητα μπορεί και ποδηλατεί», ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας που βρέθηκε στην κεντρική πλατεία τους πόλης, όπου έγινε και υποδοχή τους, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας καλωσορίζει στην πόλη μας τους ποδηλάτες και χαιρετίζει την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης του κόσμου και αλληλεγγύης στους οροθετικούς συνανθρώπους μας.

Στις τωρινές συνθήκες, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έρχεται σε τραγική αντίθεση με την αποδιάρθρωση και απουσία υποδομών. Η χρεοκοπία της Δημόσιας Υγείας, η υποβάθμιση της ιατρικής φροντίδας, οι περικοπές προσωπικού σε αρμόδιους φορείς, η καταπάτηση ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων των οροθετικών που κάποιες φορές φτάνει σε σημείο ηθικής εξόντωσής τους (όπως πρόσφατα παρακολουθήσαμε τα περιστατικά με τις συνθήκες κράτησης και τη διαπόμπευση των οροθετικών ιεροδούλων στην Αθήνα), η αύξηση φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού εις βάρος των οροθετικών, είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής για την “αντιμετώπιση” της κρίσης και την αποπληρωμή των δανειστών της χώρας.

Ως ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ το προηγούμενο διάστημα παλέψαμε μέσα και έξω από τη Βουλή για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων των οροθετικών. Επειδή θεωρούμε ότι σε συνθήκες κρίσης η ανάγκη για διάγνωση, ιατρική φροντίδα και κοινωνική πρόνοια -ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως οι οροθετικοί συμπολίτες μας- δεν είναι δυνατόν να διακυβεύονται στο όνομα των περικοπών, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα τον οροθετικών στη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Ευχόμαστε στους ποδηλάτες καλή συνέχεια στην πορεία του ταξιδιού τους, με την ελπίδα το μήνυμα της προσπάθειάς τους να διαδοθεί και οι άνθρωποι που πάσχουν και πονούν να βρίσκουν αλληλεγγύη και συμπαράσταση.»

Advertisements