Έκκληση για ενότητα της Εκπαιδευτικής Αριστεράς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις

Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών
Αγωνιστική Συνεργασία
Ανένταχτοι Αριστεροί Καθηγητές

Επί 2,5 χρόνια βιώνουμε την πλήρη ανατροπή των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Έχουμε γυρίσει ένα αιώνα πίσω. Η ανασφάλεια, η απελπισία και η απόγνωση, έχουν γίνει πλέον στοιχεία της καθημερινότητάς μας.

Μέσα στο γκρίζο τοπίο που διαμόρφωσαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων, που οδηγούν στη διάλυση του κοινωνικού ιστού και στην κατεδάφιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, οι δυνάμεις της Εκπαιδευτικής Αριστεράς οφείλουν να συμπορευθούν.

Την ίδια ώρα ο ιδεολογικός έλεγχος και η συγκέντρωση εξουσιαστικών μηχανισμών από το κράτος εντατικοποιείται.

Με την αξιολόγηση επιχειρείται η κατηγοριοποίηση των σχολείων των μαθητών και των εκπαιδευτικών, για την πλήρη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους
  • Καταγγελία των επαχθών όρων των δανειακών συμβάσεων
  • Διαγραφή του χρέους
  • Ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της ΕΕ και του ΔΝΤ
  • Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς. Παιδεία δημόσια και δωρεάν για όλους
  • Όχι στη αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί σχολεία, εκπαιδευτικούς, μαθητές
  • Καμιά οργανική θέση χαμένη

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ) θεωρούν ότι με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια πρέπει να γίνει το πρώτο βήμα. Είναι καιρός να εκλεγεί εκπρόσωπος της Εκπαιδευτικής Αριστεράς στο ΠΥΣΔΕ της Λάρισας που θα αντιπαλεύει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην εκπαίδευση και που, σε μόνιμη οργανική σχέση με τα συνδικαλιστικά μας όργανα θα υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα του καθηγητή και του Δημόσιου Σχολείου.

Είναι απαίτηση της εκπαιδευτικής αριστεράς να κάνουμε το πρώτο βήμα. Σ’αυτή την ενωτική προσπάθεια είναι αυτονόητη η πολιτική και συνδικαλιστική αυτονομία. Η ιδεολογική καθαρότητα, τα φοβικά σύνδρομα, οι μικροηγεμονισμοί και οι αγωνιστικές αποκλειστικότητες, δεν ταιριάζουν στις παραδόσεις της αριστεράς.

Είναι γεγονός ότι τα ενωτικά αριστερά σχήματα που συγκροτήθηκαν σε πολλές περιοχές από συλλογικότητες, σχήματα και ανένταχτους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στις πολιτικές των μνημονίων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, κατέκτησαν ευρύτατη στήριξη και εμπιστοσύνη.

Ποιες αγεφύρωτες διαφωνίες άραγε εμποδίζουν την ενότητα στην πόλη μας;

Αν όχι τώρα, πότε;

Advertisements