Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας για τη γενική απεργία της 26/09/2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λάρισας ενόψει της γενικής απεργίας οργανώνει προσυγκέντρωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στην Παπαναστασίου και Παπακυριαζή, την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη και ώρα 9.30 π.μ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ τονίζει: «Την ώρα που η ανεργία σημειώνει ρεκόρ, την ώρα που οι μειώσεις μισθών και συντάξεων συνοδεύονται με τεράστια φορολογική επιβάρυνση, την ώρα που οι απολύσεις έχουν γενικευτεί και ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται, η τρικομματική κυβέρνηση προετοιμάζει, νέο πακέτο αντικοινωνικών μέτρων που οδηγούν στη μεγαλύτερη λεηλασία που έχει υποστεί διαχρονικά η κοινωνία και η χώρα μας.

Εξαπάτησαν προεκλογικά τον λαό και εφαρμόζουν πιστά το μνημόνιο, μετατρέποντας την χώρα σε μια ειδική οικονομική ζώνη με μισθούς και εργασιακές σχέσεις Κίνας και κοινωνικές πολιτικές υποσαχάριας Αφρικής, αλλά κόστος ζωής Βρυξελλών και Γερμανίας.

Είναι αδίστακτοι. Είναι διατεθειμένοι να τα δώσουν όλα στους τοκογλύφους δανειστές και στις δυνάμεις του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Οι εργαζόμενοι ,τα συνδικάτα και η πλειοψηφία της κοινωνίας που πλήττεται, με την πιο πλατειά εργατική ενότητα και συσπείρωση, μπορούμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Η μαζική και μαχητική συμμετοχή μας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 26ης Σε­πτέμβρη μπορεί να είναι η αρχή για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, ανοίγοντας το δρόμο για μια άλλη πολιτική που να υπηρε­τεί τις ανάγκες του λαού.

Να ξεπεράσουμε τη συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο ενωτικό συνδικαλιστικό και πο­λιτικό αγωνιστικό ρεύμα που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία στους εργαζόμενους και στο λαό και θα αγωνιστεί για την ανασυγκρότησή του κινήματός μας σε ταξική ανατρεπτική πολιτική κατεύθυνση!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λάρισας επιμένοντας στη θέση του για ενότητα στο συνδικαλιστικό και κοινωνικό κίνημα καλεί το λαό της πόλης και τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς σε μια ενιαία πορεία για να στηρίξουμε όλοι μαζί τους αγώνες των εργαζομένων, δίνο­ντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα μας.

Καλούμε στην προσυγκέντρωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στην Παπαναστασίου και Παπακυριαζή, την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη και ώρα 9:30π.μ.»

Advertisements