Απεργιακή συγκέντρωση για την ανατροπή των πολιτικών κατεδάφισης της κοινωνίας

Με τη συμμετοχή άνω των 1000 Λαρισαίων, εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και νεολαίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Λάρισα η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια της εσωτερικής τρόικας καθώς και της τρόικας του εξωτερικού, που επιχειρούν την εξαθλίωση της κοινωνίας.

Στην πορεία συμμετείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας με δύο μπλοκ, του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς καθώς και της Τοπικής Κίνησης Λάρισας, παρουσία και της βουλευτίνας Ηρώς Διώτη, τα οποία πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση κάτω από τα γραφεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και κατευθύνθηκαν με πορεία προς την κεντρική συγκέντρωση, στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στην πλατεία Ταχυδρομείου, εκτός των δημοσίων υπαλλήλων, συμμετείχαν οι έμποροι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’θμιας Εκπαίδευσης «Κ. Κούμας» και η τοπική ΕΛΜΕ, κ.α. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς πεζοδρόμους και δρόμους της πόλης (Ασκληπιού-Μανδηλαρά-Παπαναστασίου-Κύπρου-Μ. Αλεξάνδρου), ενώ κοινό ψήφισμα των φορέων επιδόθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας, σε ανακοίνωσή του για συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική/πανεργατική απεργία κάλεσε τους εργαζομένους να ξεπεράσουν τη συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και να διαμορφώσουν, μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ένα μεγάλο ενωτικό συνδικαλιστικό και πολιτικό αγωνιστικό ρεύμα που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία στους εργαζόμενους και στο λαό και θα αγωνιστεί για την ανασυγκρότησή του κινήματός μας σε ταξική  ανατρεπτική πολιτική κατεύθυνση.

ImageImage

Advertisements