Απεργιακές συγκεντρώσεις στη Λάρισα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (18.10.2012)
Ημέρα Γενικής Απεργίας 18/10/2012: Ηχηρό μήνυμα Λαρισαίων ενάντια στα μέτρα της εξαθλίωσης

Πάνω από 3500 εργαζόμενες/οι, συνταξιούχοι, άνεργες/οι και νεολαίοι, συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες –οι οποίες όμως ενώθηκαν κάποια στιγμή- της 18ης Οκτωβρίου στην πόλη της Λάρισας, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup, με αγωνιστικό παλμό και συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της τρόικας και της εξαθλίωσης της οποίας επιχειρούν αυτές να επιβάλλουν στην κοινωνία.

Με πολλές προσυγκεντρώσεις και δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, μία στην πλατεία Ταχυδρομείου που συγκαλούσε το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, και μία στην Κεντρική πλατεία, όπου καλούσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το ΠΑΜΕ, οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι διατράνωσαν την αντίδρασή τους στα νέα σκληρά μέτρα που αναμένεται να «κλειδώσουν» και να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες από την εσωτερική τρόικα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα προσυγκέντρωση κάτω από τα γραφεία του και μαζί με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών ν. Λάρισας κατευθύνθηκαν με πορεία προς την πλατεία Ταχυδρομείου, όπου συναντήθηκαν με τους συμμετέχοντες στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση (ΣΕΠ και ΔΠ ΤΕΙ Λάρισας, ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, Σύλλογο εκπαιδευτικών Α’θμιας Εκπαίδευσης «Κ. Κούμας», Φοιτητικό Σύλλογο Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας Παν/μίου Θεσσαλίας, ΤΕΕ, Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΕΘΑ-ΓΕΣ ν. Λάρισας, Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Λάρισας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας, Σύνδεσμο Θερμοϋδραυλικών ν. Λάρισας, Σύνδεσμο Εργολάβων Ηλεκτρολόγων ν. Λάρισας, Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας ν. Λάρισας, Σύλλογο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ και Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων ν. Λάρισας, εκπρόσωποι Ανεξάρτητων Ελλήνων και Δημοκρατικής Αριστεράς). Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ ν. Λάρισας, των Πολιτικών Συνταξιούχων και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Βιοχημείας, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία στη συμβολή των οδών Μανδηλαρά και Ρούσβελτ «έσμιξε» με την πορεία του ΕΚ Λάρισας, στην οποία συμμετείχε και η Πολιτική Κίνηση Λάρισας των Οικολόγων Πρασίνων, και συνεχίστηκε μέσω της οδού Παπαναστασίου, στην Κεντρική Πλατεία, όπου και ολοκληρώθηκε, με ανανέωση του «ραντεβού» στην επόμενη συγκέντρωση ενάντια στα νέα μέτρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας, με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «απέναντι σε αυτή τη ακραία νεοφιλελεύθερη λαίλαπα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη δυναμική, μαζική και ενωτική κλιμάκωση στους αγώνες των εργαζομένων».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements