Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στις Φυλακές Λάρισας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (28.12.2012)
Προσφορά Βιβλίων στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Βιβλία και άλλα ψυχαγωγικά μέσα (cd, dvd) που συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, παρέδωσε την Παρασκευή 28/12 στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας, που λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας, αποτελούμενο από τους Αλέξη Μπατζανούλη, Άννα Παπαϊωάννου, Σπύρο Κούνο και Νίκο Καραΐσκο.

Παράλληλα, στον χώρο των Δικαστικών Φυλακών Λάρισας βρέθηκε και η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ηρώ Διώτη, η οποία συναντήθηκε με τον προϊστάμενο διοίκησης του Κ.Κ. Λάρισας Δημήτριο Παπαδόπουλο, καθώς και τη διοίκηση της Ένωσης Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Λάρισας.

Οι εργαζόμενοι μετέφεραν στη βουλευτίνα τα αιτήματα του κλάδου, εκ των οποίων το βασικότερο είναι η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, αφού λόγω των συνταξιοδοτήσεων, των αποσπάσεων και των αργιών κάποιων υπαλλήλων, έχουν δημιουργηθεί μεγάλα κενά τα οποία το υφιστάμενο προσωπικό πασχίζει με μεγάλη δυσκολία να καλύψει. Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν επίσης στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που προβλέπονται στον τελευταίο εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου και στις συνεχόμενες μειώσεις των απολαβών τους, ενώ υπενθύμισαν ότι παραμένουν απλήρωτοι για τις νυχτερινές υπερωριακές και εξαιρέσιμες ώρες εργασίας και για όλο το 2012.

«Τα χρόνια και τεράστια προβλήματα των ελληνικών φυλακών αφορούν και κρατούμενους και εργαζόμενους: οι περικοπές στα κονδύλια και ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων δημιουργούν μία εκρηκτική κατάσταση στις ελληνικές φυλακές. Παράλληλα, υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθούν δομές για τη δημιουργική απασχόλησή τους. Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και νομοθετικών ρυθμίσεων, μέσα από την αναμόρφωση του σωφρονιστικού και του ποινικού κώδικα, ώστε να δοθούν διεξοδικές λύσεις, που θα αντιμετωπίζουν ριζικά την απαράδεκτη κατάσταση στις ελληνικές φυλακές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ έχει επεξεργαστεί προτάσεις τόσο για τα εργασιακά θέματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, όσο και για το σύστημα απονομής Δικαιοσύνης και σωφρονισμού των κρατουμένων. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα πάγια αιτήματά τους, θα διαμορφώσουμε μια πολιτική που θα δίνει ουσιαστικές και ανθρώπινες λύσεις» κατέληξε η βουλευτίνα.

Advertisements