Εξόρμηση οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας στις Α’ και Β’ Δ.Ο.Υ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (30.01.2013)
Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εξόρμηση οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στις Α’ και Β’ Δ.Ο.Υ. Λάρισας

??????????Εξόρμηση στις Εφορίες της Λάρισας (Α’ και Β’ Δ.Ο.Υ.) πραγματοποίησε, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης ενάντια στην φοροεπιδρομή του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, κλιμάκιο οικονομολόγων του Τμ. Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας, αποτελούμενο από τους Θανάση Κουτσοκέρα, Χρήστο Γελαλή, Νίκο Κουτσοδόντη, Χρήστο Τσακνάκη και Πέτρο Παπαγεωργίου.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε τους εργαζόμενους και συνομίλησε με φορολογουμένους, παρουσιάζοντας την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής.

Οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας μεταξύ άλλων υποστήριξαν ότι «το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε είναι η “ταφόπλακα” των όποιων ψηγμάτων κοινωνικής δικαιοσύνης είχαν απομείνει στο φορολογικό σύστημα.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς με τον πιο άμεσο τρόπο θα καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους που επιβάλλουν χαράτσια στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και στη μικρή περιουσία και θα καλύψει όσους δε μπόρεσαν να ανταποκριθούν στα χρέη που δημιουργήθηκαν από αυτούς τους νόμους. Θα τους αντικαταστήσει με ένα δίκαιο σύστημα φορολόγησης του πλούτου και της μεγάλης περιουσίας σε τακτική βάση.

Μέχρι τότε, θα συνεχίσουμε, μαζί με την κοινωνία, να καλούμε σε αντίσταση ενάντια στην απαράδεκτη φορολογική πολιτική που αναδιανέμει τον πλούτο προς όφελος των σύγχρονων “ολιγαρχών” και θα εργαστούμε για να υψωθεί τείχος προστασίας των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων από τα χρέη στην εφορία, με αλληλεγγύη και αγωνιστικές δράσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δε θα αφήσει κανένα συνάνθρωπό μας μόνο απέναντι στην επίθεση της κυβερνητικής πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των πλουσίων».

Advertisements