Στο μπλόκο της Νίκαιας η Ηρώ Διώτη

Dioti_mploko NikaiasΣτο μπλόκο της Νίκαιας βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας και Καρδίτσας, με επικεφαλής τη βουλευτίνα Λάρισας Ηρώ Διώτη, και συζήτησαν με τους αγρότες, που παραμένουν στο σημείο με τα τρακτέρ τους, τα χρονίζοντα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, τα οποία επιμένει να αγνοεί η κυβέρνηση, προσπαθώντας παράλληλα να τους τρομοκρατήσει με τη διαρκή παρουσία και τις επιθέσεις των ΜΑΤ εναντίον τους.

Η βουλευτίνα πραγματοποίησε επαφές με αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, τονίζοντάς τους ότι ο αγώνας των αγροτών είναι πλέον μία μάχη επιβίωσης, καθώς αυτό που διακυβεύεται πλέον δεν είναι μόνο το εισόδημά τους, αλλά η ίδια η παραμονή τους στο χωράφι και η παραγωγικότητα της χώρας. «Τα προβλήματα είναι κοινά με όλους τους μικρούς και μεσαίους αγρότες στην Ευρώπη, αλλά εδώ είναι ακόμα πιο δύσκολα για πάρα πολλούς λόγους (μικρός κλήρος, τεράστια οικονομική κρίση, τιμές, φορολογία, πετρέλαιο, κόστος παραγωγής, χαράτσια κ.ο.κ).

Το Σάββατο, όταν οι αγρότες επιχείρησαν ειρηνικά για μία ακόμη φορά να «ανέβουν» με τα πόδια στην Εθνική Οδό δέχθηκαν επίθεση, με εκτεταμένη χρήση χημικών, από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στον μπλόκο της Νίκαιας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ορισμένων εξ αυτών. Διαμηνύουμε στην κυβέρνηση και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ότι η καταστολή και η βία δεν τρομοκρατούν και δεν κάμπτουν τον αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων, καθώς και όποιου μάχεται για το δίκιο του.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποστηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων και το δίκιο του αγώνα τους, γιατί είναι αγώνας για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια, αλλά ταυτόχρονα είναι αγώνας γιατί η επισιτιστική κρίση είναι κοντά και πλέον αυτό είναι κυριολεξία».

Advertisements