Απλήρωτοι 40 συμβασιούχοι στο έργο επαναδημιουργίας της λίμνης Κάρλας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (11.03.2013)
ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
Απλήρωτοι 40 συμβασιούχοι στο έργο επαναδημιουργίας της λίμνης Κάρλας

Ερώτηση για τους 40 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, οι οποίοι εργάζονται στο Υποέργο «Κατασκευή Υπολειπόμενων Εργασιών Έργου Επαναδημιουργίας Λίμνης Κάρλας – Α΄ Φάση» για λογαριασμό της 7ης ΕΒΑ της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σημαντικότατα προβλήματα με βασικότερο αυτό της συστηματικής καθυστέρησης καταβολής του μισθού τους, κατέθεσαν οι βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, μεταξύ αυτών και οι Λαρισαίοι Ηρώ Διώτη και Δημήτρης Γελαλής, καθώς και ο συντονιστής της ΕΕΚΕ Υπουργείου Εργασίας Δημήτρης Στρατούλης, προς τους Υπουργούς Εργασίας και Πολιτισμού.

«Στην υλοποίηση του εν λόγω υποέργου συμμετέχουν η 7η ΕΒΑ που εδρεύει στη Λάρισα, η ΙΓ’ ΕΠΚΑ του Βόλου και η ΙΕ’ ΕΠΚΑ της Λάρισας. Στις τρεις αυτές υπηρεσίες εργάζονται 40 συμβασιούχοι με δεκάμηνη σύμβαση μέσω ΕΣΠΑ, από τους οποίους οι 20 είναι κάτοικοι του Βόλου και μεταφέρονται καθημερινά σε περιοχές όπως το Καλαμάκι, η Αμυγδαλή και το Νεοχώρι Αγιάς. Στους 8 μήνες εργασίας μέχρι στιγμής οι συμβασιούχοι της 7ης ΕΒΑ έχουν πληρωθεί μόλις 3 φόρες. Οι καθυστερήσεις αυτές τους έχουν φέρει σε δεινή κατάσταση αφού οι περισσότεροι ήταν άνεργοι το προηγούμενο χρονικό διάστημα και μερικοί, μάλιστα, μακροχρόνια άνεργοι. Επιπροσθέτως, δεν έχει καταβληθεί το επίδομα αδείας του 2012, το οποίο δικαιούνται επιμεριστικά αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα μια έντονη αδιαφορία από τους αρμόδιους καθώς δεν ενημερώνονται ούτε για το πότε θα καταβάλλονται οι μισθοί τους, ούτε έχουν λάβει τις καταστάσεις μισθοδοσίας τους.

Τέλος, ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο ζητούν να αντιμετωπιστεί είναι αυτό των εξόδων μεταφοράς. Πολλοί από αυτούς που μένουν στον Βόλο καλούνται καθημερινά να διανύουν αποστάσεις μέχρι και 110 χιλιόμετρα, πληρώνοντας από το υστέρημά τους. Σε προσπάθειά τους να αντιμετωπιστεί το ζήτημα απεύθυναν αίτημα προς στην υπηρεσία ώστε να συμβάλλει στα έξοδα μεταφοράς σύμφωνα με το «Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας» που είχαν συνυπογράψει το ΥΠΠΟΤ και το ΥΠΟΜΕΔΙ. Το συγκεκριμένο αίτημα είχε κοινοποιηθεί τόσο στον Αν. Υπουργό κ. Τζαβάρα όσο και στην ΕΥΔΕ, αλλά μέχρι σήμερα ουδείς παραλήπτης του απάντησε σε αυτό».

Οι βουλευτές ζήτησαν να ενημερωθούν «για ποιο λόγο οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δε λαμβάνουν την μισθοδοσία τους κατά τις προβλεπόμενες ημερομηνίες, σε τι ενέργειες θα προβούν και πότε ώστε να αποκατασταθεί η αδικία τόσο σε σχέση με τις καθυστερήσεις όσο και με τη μη καταβολή του επιδόματος αδείας, καθώς και τι θα πράξουν και πότε, ώστε να συμβάλει η αρμόδια υπηρεσία στα έξοδα μεταφοράς τους».

Advertisements