Ανακοίνωση για την κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (10.07.2013)
Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας
Ανακοίνωση για την κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το άρθρο 82 του οποίου το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά σε κατάργηση 52 ειδικοτήτων, θέτοντας αυτοδίκαια σε διαθεσιμότητα και απόλυση δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η δικομματική κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα, προχωρά βήμα-βήμα, μετά την απαξίωσή του, στην πλήρη κατάργηση του Δημόσιου Σχολείου. Αντιμετωπίζοντας την εκπαίδευση ως εμπόρευμα και τους εκπαιδευτικούς ως απλά νούμερα στα τεφτέρια του, με μία απλή κίνηση σβήνει από τον εκπαιδευτικό χάρτη 52 ειδικότητες και πετά στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς, τινάζοντας στον αέρα την τεχνική εκπαίδευση. Κι αυτό είναι μόνον η αρχή.

Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα πως ο μόνος στόχος των κυβερνώντων ήταν εξαρχής η ιδιωτικοποίηση του “φιλέτου” της Δημόσιας Εκπαίδευσης και προς αυτόν το στόχο προχωρά με μεθοδικά και σίγουρα βήματα. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα η μόρφωση αποκτά ξανά βαθιά ταξικά χαρακτηριστικά. Μόνον οι λίγοι έχοντες πλέον θα μπορούν να μορφώνουν τα παιδιά τους, ενώ οι υπόλοιποι θα αντιμετωπίζουν μόνον φραγμούς στην πρόσβαση στο Δημόσιο Αγαθό που λέγεται Παιδεία. Αυτό το Δημόσιο Αγαθό που, ως προστατευόμενο από το Σύνταγμα, αποτελεί δικαίωμα του κάθε ανθρώπου και υποχρέωση της Πολιτείας να το παράσχει. Ο απώτερος στόχος των κυβερνώντων, με απαρχή την εκπαίδευση, είναι η δημιουργία απαίδευτων και χωρίς άποψη αυριανών όχι πολιτών, αλλά σκλάβων, στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα που προετοιμάζουν στην χώρα μας. Ανθρώπων άβουλων, χωρίς τη δύναμη να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Αυτό που πρέπει όλοι και όλες να καταλάβουμε είναι ότι αυτή η υπόθεση μας αφορά όλους! Σήμερα μπορεί να είναι οι εκπαιδευτικοί, οι δημοτικοί αστυνόμοι, οι σχολικοί φύλακες, αύριο θα είναι όλοι οι υπόλοιποι! Χθες κλείσανε την ΕΡΤ, σήμερα κλείνουν σχολεία, αύριο νοσοκομεία, μεθαύριο ποιος ξέρει! Δεν χωράνε επιμερισμοί! Κανένας

Δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε! “Παίζουν” όχι μόνο το εργασιακό μέλλον εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας, αλλά το ίδιο το μέλλον των παιδιών μας.

Η απάντηση που οφείλει η κοινωνία να δώσει στους κυβερνώντες είναι ο κοινός, ενωτικός αγώνας ενάντια στις απολύσεις, για την ανατροπή των προσώπων και των καταστροφικών πολιτικών που αυτά ασκούν. Να τους διώξουμε, πριν διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει από τους πυλώνες του κοινωνικού κράτους δικαίου!

Advertisements