Συνάντηση Η. Διώτη με εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (13.11.2013)
Συνάντηση Η. Διώτη με εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα

??????????Με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Εκπαιδευτικών Λάρισας που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, με αφορμή το γεγονός ότι οι μαθητές που έχουν επιλέξει τις ειδικότητες που καταργήθηκαν και παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας περί του αντιθέτου, παραμένουν χωρίς καθηγητές των κύριων μαθημάτων του κλάδου τους λίγους μόνο μήνες πριν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ηρώ Διώτη.

Οι καθηγητές, οι οποίοι κλείνουν σε λίγο τον 5ο μήνα σε καθεστώς διαθεσιμότητας, διεκδικούν να μην υπάρξει καμία απόλυση εκπαιδευτικού, την επαναφορά όλων των διαθέσιμων εκπαιδευτικών στις οργανικές τους θέσεις και την άμεση επαναλειτουργία όλων των τομέων και των ειδικοτήτων των  ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν, με ένταξή τους στο νέο ΕΠΑΛ και όχι στις άτυπες δομές κατάρτισης, και να μπορούν όλοι οι μαθητές να φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στους τομείς και τις ειδικότητες που επιθυμούν.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, μεταξύ άλλων η βουλευτίνα τόνισε: «Μετά και τους τελευταίους απίστευτους χειρισμούς του Υπουργού Παιδείας, να ακυρώσει δηλαδή δική του απόφαση για να εκδώσει ακριβώς την ίδια με μεταγενέστερη ημερομηνία, ως ανάχωμα σε εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις προσωρινής αναστολής των διαθεσιμοτήτων εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης, θεωρούμε ότι πλέον έχουν πέσει οι μάσκες και δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Με ψεύδη, ότι δήθεν οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί έχουν “τακτοποιηθεί” σε ΣΕΚ-ΙΕΚ και άλλες υπηρεσίες, το Υπουργείο προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να δημιουργήσει μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας.

Κανένας εξορθολογισμός, τον οποίον επικαλείται κάθε τόσο ο Υπουργός, δεν μπορεί να υπάρξει όταν  χιλιάδες μαθητές στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας δεν κάνουν μαθήματα ειδικότητας (στους τομείς υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής – κομμωτικής). Κανένα ενδιαφέρον δε δείχνει το Υπουργείο για τις δεκάδες χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων. Αντίθετα, οι επιλογές του είναι βαθιά ταξικές, αφού εκεί που “χτύπησε” πρώτα ήταν στην τεχνική εκπαίδευση, την οποία κυρίως επιλέγουν παιδιά που επιθυμούν να μάθουν μία τέχνη για να εξασφαλίσουν τη ζωή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε δίπλα στο πλευρό των διαθέσιμων εκπαιδευτικών και των μαθητών τους, και θα συνεχίσει να μάχεται, εντός και εκτός Βουλής, μέχρι την τελική τους δικαίωση και την επιστροφή τους στα σχολεία τους».

Advertisements