Η αλήθεια για την τροπολογία με θέμα «Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων» που κατατέθηκε πρόσφατα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (20.01.2013)
ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Η αλήθεια για την τροπολογία με θέμα «Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων» που κατατέθηκε πρόσφατα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Η Κυβέρνηση κατά πάγια τακτική και πρακτική καταθέτει τροπολογίες, πότε τα μεσάνυχτα και άλλοτε σε άσχετα με το θέμα νομοσχέδια. Επίσης στις τροπολογίες που καταθέτει περιέχει παραγράφους και άρθρα που δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους. Ο λόγος προφανής.

Συγκεκριμένα κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τέσσερεις (4) παραγράφους. Η μία εξ αυτών και πιο συγκεκριμένα η διάταξη της παραγράφου 4, μεταβάλλει τις ήδη προκηρυχθείσες θέσεις διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού των ΔΔΒΜ, ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΜ. Δεν αυξάνει βέβαια τις προβλεπόμενες θέσεις αλλά απλά αυξάνει κατά 200 τις εκπαιδευτικές θέσεις και μειώνει αντίστοιχα τις διοικητικές.

Ως ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούμε τόσο επί της αρχής με την παραπάνω πρακτική, να κατατίθενται δηλαδή σωρηδόν τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, διότι απλά δεν μπορεί να ασκηθεί στοιχειώδης κοινοβουλευτικός έλεγχος, όσο και επί της ουσίας με την παράγραφο 1 της συγκεκριμένης τροπολογίας, που ρυθμίζει θέματα Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων, κληροδοτημάτων κλπ, με τον πιο αδιαφανή τρόπο. Αντιλαμβανόμαστε όμως, το πρόβλημα των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, τα χρονικά περιθώρια πιέζουν και ζητάμε να κατατεθεί άμεσα η παραπάνω τροπολογία μόνο με την παράγραφο 4 και να γίνει δεκτή η πρόταση της ΟΛΜΕ οι 1125 εκπαιδευτικές θέσεις να γίνουν 1337.

Η ευθύνη λοιπόν ανήκει αποκλειστικά στην Κυβέρνηση και στο Υπ. Παιδείας. Τονίζουμε ότι η τελική δικαίωση θα έρθει όταν επαναλειτουργήσουν οι τομείς και οι ειδικότητες της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που καταργήθηκαν και επιστρέψουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους.

Advertisements